EMME

KADER VAN DE OPDRACHT

Het project werd gerealiseerd na een architectuurwedstrijd. Binnen de historische context van het Hof Van Ocken en de majestueuze beuken die het beeld van de dorpskern bepalen, werd gezocht naar een compacte opstelling van een redelijk zwaar programma. Aan de hand van een ingenieus organigram konden verschillende ruimtes een dubbel gebruik krijgen, zodat de footprint van het gebouw beperkt bleef. De bestaande woning wordt omgevormd tot 3 appartementen. Rondom wordt terugliggend een nieuwe transparante enveloppe geplaatst, om het historisch gebouw voldoende ruimte te geven; het  omvat oa. de bibliotheek en twee appartementen. Vlak achter de herenwoning ligt de inkomzone van de bib en de naschoolse kinderopvang; deze vormt de schakel met een geleed volume met 8 doorzonwoningen, die uitkijken op de gemeenschappelijke binnentuin en het bestaand plein. 


PROGRAMMA
renovatie herenwoning + nieuwbouwproject bestaand uit 13 sociale huurappartementen, een naschoolse kinderopvang en een bibliotheek


OPDRACHTGEVER
OCMW Ranst ism Gemeente Ranst en SBK ARRO Antwerpen cvba

BUDGET
2.552.806 euro

DUUR VAN DE WERKEN
540 kalenderdagen