STAT

Het ontwerp is het resultaat van een architectuurwedstrijd die Artuur in 2008 gewonnen heeft; door de nieuwe wetgeving inzake toegankelijkheid diende het ontwerp echter ingrijpend herwerkt te worden om te aan de nieuwe normen te kunnen voldoen - hierbij werden de uitgangspunten echter bewaard. 

De 52 appartementen worden gebouwd aan een groot centraal plein dat als hart van de nieuwe woonwijk zal fungeren. Het project bestaat uit duplexwoningen in combinatie met klassieke appartementen. Het gabarit wordt bepaald door een schakeling van aparte volumes met afwisselende dakvormen, die de aanzienlijke gevellengte in kleinere units opdeelt; de verschillende onderdelen van het gebouw worden d.m.v. de geaccentueerde inkompartijen geschakeld. Zo past het gebouw beter in de eerder kleinschalige context van de landelijke omgeving.

Ondergronds wordt onder elk blok een parking en bergingen voorzien, zodat de tuinzones vrij gehouden kunnen worden: elke gelijkvloerse woning beschikt over een private tuin die via een semipubliek tuinpad aan de achterzijde bereikbaar is.

Gezien de iets minder gunstige noord-zuid ori├źntatie van het perceel, werd gekozen om een aantal leefruimtes door te laten lopen van de noord gerichte voorgevel tot aan de tuin; zo wordt een gesloten voorgevel met enkel slaapkamers vermeden en kan sociale controle worden gegarandeerd.

´╗┐